Mult aşteptatul nou aeroport din Berlin va trebui să îşi închidă unul dintre terminale anul viitor, la doar câteva luni după ce a fost dat în funcţiune, a declarat luni un purtător de cuvânt, potrivit DPA.

Terminalul 5 va fi scos din funcţiune din martie, iniţial pentru un an, a confirmat un purtător de cuvânt al operatorului aeroportului BER.

El a invocat ca motiv al deciziei pandemia de coronavirus, care a dus la scăderea drastică a numărului de pasageri.

Pasagerii cunoşteau Terminalul 5 sub denumirea anterioară de Aeroportul Schoenefeld, înainte ca acesta, care data din anii '70, să fie încorporat în marele aeroport învecinat BER, din periferia de sud-est a Berlinului.

Terminalul 1 a fost deschis la 31 octombrie, după o întârziere de nouă ani şi o triplare a planului iniţial de buget care era de două miliarde de euro.

Terminalul 5 trebuia iniţial să stea deschis timp de mai mulţi ani, pentru că cererea de pasageri urma să depăşească actuala capacitate a noii infrastructuri, asta până când a venit pandemia.

BER găzduieşte în prezent circa o cincime din numărul anticipat de avioane şi o zecime din pasageri, conform companiei sprijinite de stat care îl gestionează.

Directorul aeroportului din Berlin, Luetke Daldrup, urmează să prezinte vineri planul pentru Terminal 5 în faţa Consiliului de Supraveghere.

BER are de fapt trei terminale, însă Terminalul 2 va rămâne închis pentru moment din cauza crizei. Nu se ştie când va fi redeschis.

Sursa: Agerpres.ro