UPDATE // 01:30 // Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atactul terorist.

„Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist”, a scris Kurz pe Twitter.

„Nu ne vom lăsa intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele, cu hotărâre”, a adăugat el.

 

UPDATE // 1;02 // Presa austriacă prezintă harta cu cele șase locații unde au avut tacurile teroriste din Viena. Totodată, cel puțin 1000 de persoane au rămas blocate în sala Operei din Viena, din cauza operațiunei demarate de forțele de ordine.

UPDATE // 0:36 // Poliția vieneză este pe urma a încă patru teroriști care s-ar fi ascuns, imediat după atac.

UPDATE // 0:31 //  Ministrul Afacerilor Interne ale Austriei a anunțat că atacul terorist continuă și la această oră. Teroriștii sunt bine înarmați și prezintă un pericol eminent. Acesta a mai menționat că  forțele armate vor prelua protecția proprietății în Viena, astfel încât poliția să se poată concentra pe deplin pentru a-i prinde pe teroriști. Totodată, primarul Vienei a confirmat că sunt 15 victime. 

UPDATE // 0:11 //  Forțele de ordine austriece au reținut patru teroriști într-o piață din Viena. La această oră are loc o operațiune specială în centrul orașului, scrie presa locală.

NO COMMENT(VIDEO 18+) // Imagini terifiante cu atacul terorist din Viena

ȘTIREA INIȚIALĂ

O amplă operațiune a poliției a fost lansată în apropierea sinagogii din centrul din Vienei, în zona Schwedenplatz, În zonă se trag focuri de armă, iar un polițist a fost rănit.

Imaginile și videoclipurile postate de cei aflați la fața locului par să indice că se trag focuri de armă. Polițiști sunt la fața locului. De altfel, poliția a anunțat că în zona InnerStadt se trag focuri de armă și câteva persoane au fost rănite. Locuitorii capitalei au fost avertizați să evite toate spațiile publice din oraș.

Potrivit celui mai mare ziar din Austria, Kronen Zeitung, un ofițer de poliție a fost rănit și se află în stare critică. O amplă acțiune a poliției este în desfășurare în centrul Vienei,. Potrivit acestei surse, unul din teroriști, care purta o centură cu explozibil, s-a aruncat în aer. Un complice ar fi reușit să fugă de la locul atacului, ceea ce explică focurile de armă și apelurile către populație.

Poliția spune că sunt câteva persoane rănite, dar alte surse vorbesc despre cel puțin un mort. Potrivit unei informații publicate de jurnalistul austriac Thomas Mayer, ministrul de Interne ar fio recunoscut că există un mort și mai multe persoane rănite. ORF anunță că atacul a avut loc puțin după ora locală 19.00.

Radiodifuzorul public austriac ORF relatează că martorii au spus că mai multe focuri au fost trase la scurt timp după ora 20:00. ora locala.

Când a fost întrebat despre motivul desfășurării, purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze.

Ziarul a declarat că atacul a fost pe strada care găzduiește sinagoga principală a orașului în zona unei piețe din apropiere, Schwedenplatz.

Polițiștii la fața locului din Viena, din imaginile postate online, par să aibă focuri de armă în fundal.

Sursa: evz.ro