Astăzi la Minsk, capitala Belarusului, este planificat un protest dedicat ultimei zile în care poat fi îndeplinit ultimatumul înaintat cu două săptămâni în urmă de fosta candidată la președinție Svetlana Tihanovskaya.

De dimineața, tehnică militară și microbuze cu forțe de securitate au fost observate în diferite părți ale capitalei bieloruse. Un mare convoi de tehnică specială a apărut pe bulevardul Jukov, împreună cu microbuze, în care de obicei erau transportați ofițeri de poliție. Înăuntru se aflau oameni în cagule, scrie rbc.ru

Lângă Muzeul de Istorie al Marelui Război Patriotic din Parcul Victoriei din centrul Minsk, forțele de securitate au început să instaleze bariere.

Potrivit canalului Nexta Telegram, pe 25 octombrie este planificat în Belarus un miting dedicat ultimei zile a așa-numitului ultimatum al poporului - cererile exprimate de fostul candidat la președinție Svetlana Tikhanovskaya pe 13 octombrie.

Acțiunile de protest ar trebui să înceapă la ora locală 14:00 (ora coincide cu ora Moscovei) în aproape toate orașele republicii.

Potrivit Belnovosti, în ajunul demonstrațiilor, Ministerul de Interne al țării a avertizat cetățenii că pentru participarea la acțiuni neautorizatevor fi aplicate amenzi sau arest administrativ până la 15 zile.

Amintim că cerințele formulate în ultimatumul înaintat de Tihanovskaa sunt:

Lukașenko trebuie să-și anunțe demisia.
Violențele din stradă trebuie să se oprească complet.
Toți prizonierii politici trebuie eliberați.

Detalii: Tihanovskaia a înaintat un ultimatum lui Lukașenko și i-a dat 13 zile pentru a-l realiza