Epidemiologul-șef din Statele Unite ale Americii, dr. Anthony Fauci, a declarat că „este timpul ca măștile să devină obligatorii”, informează CNN, citat de libertatea.ro

„Ei bine, dacă oamenii nu poartă măști, atunci poate că ar trebui să le impunem”, a declarat, vineri, Fauci, după ce SUA a înregistrat, în 24 de ore, 83.010 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în această țară.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii al SUA: O să fie dificil să punem în aplicare acest lucru, dar dacă toată lumea e de acord că acest lucru e important și se impune această măsură, cred că este o idee foarte bună să se întâmple uniform.

Acesta a mai afirmat că purtarea universală a măștii este una dintre soluțiile care funcționează, precum păstrarea distanței și spălarea frecventă a mâinilor.

„Sună foarte simplu, dar ele nu sunt respectate uniform, iar acesta este unul dintre motivele pentru care vedem aceste creșteri ale numărului de infectări”, a adăugat Anthony Fauci. Până acum, în Statele Unite ale Americii peste 8,7 milioane de oameni s-au infectat cu COVID-19, iar aproape 230.000 au murit, conform worldometers.info.