Accidentele rutiere sunt cauza principală de deces pentru cei cu vârste curprinse între 5 și 29 de ani. Uniunea Europeană intenționa, în 2010, să reducă la jumătate numărul deceselor până în 2020. Acest lucru nu s-a întâmplat, procentajul oprindu-se la 23% din numărul înregistrat în urmă cu 10 ani. Ce măsuri a luat Volvo pentru a reduce numărul tragediilor pe șosele?

  1. Volvo a inventat centura de siguranță în trei puncte în urmă cu 60 de ani. Organizația Mondială a Sănătății estimează că acest dispozitiv a salvat peste un milion de vieți.
  2. Compania suedeză a redus viteza maximă pe care o pot atinge modelele sale de la 210 km/h la 180 km/h. Constructorii germani încă permit mașinilor cu motorizări superioare să ajungă la 250 km/h.
  3. Nordicii pregătesc sistemul Smart Speed Control. Acesta va limita viteza maximă în funcție de condițiile de rulare. Pe lista lor se află și un sistem de tip geofencing, care va limita automat viteza de deplasare în zona spitalelor și a școlilor.
  4. Toate modelele Volvo vor fi echipate, în viitor, cu senzori care monitorizează privirea și mișcarea corpului șoferului. Acești senzori vor fi capabili să detecteze dacă șoferul este concentrat la drum sau este distras de factori externi și vor transmite impulsuri care să-i atragă atenția.
  5. Cu o experiență în domeniul siguranței pentru copii de peste 50 de ani, Volvo insistă pentru transportul celor mici, cu vârste sub 4 ani și cu greutatea sub 4 kilograme, în scaune auto montate cu spatele la sensul de mers, o recomandare făcută și de clubul automobilistic german ADAC. Volvo a inventat astfel de scaune, dar și înălțătoarele auto, rezervate copiilor mai mari.
sursa: promotor.ro