Angajații Lufthansa Technik au cerut conducerii companiei să refuze să deservească avionul lui Lukașenko. Ei au reamintit că un refuz similar l-a primit Ceaușescu acum 31 de ani, transmite presa din Belarus. 

Pe 13 octombrie, un Boeing 737 cu numărul de înregistrare EW-001PA a aterizat pe aeroportul Fuhlsbutel.

În acest sens sindicatul întreprinderii a emis următoarea declarație :

„Acesta este avionul Lulașenko, cel care a dat ordinul de a trage în manifestanții din Belarus. Noi, activiștii sindicali ai campaniei Lufthansa Technik, nu uităm lunga noastră tradiție de solidaritate internațională și stăm cot la cot cu muncitorii din Belarus”, spune prospectul sindicatului Lufthansa Technik.

Declarația conține o serie de cereri către guvernul din Belarus: „Cerem demisia lui Lukașenko și alegeri democratice reale! Cerem eliberarea tuturor deținuților politici și repunerea imediată în funcție a colegilor care și-au pierdut locul de muncă! Cerem ca toți angajații să se poată asocia liber în sindicatele independente!"

Sindicatul amintește că compania a avut o situație similară în urmă cu 31 de ani. Atunci muncitorii companiei au refuzat să deservească avionul lui Ceaușescu cu puțin timp înainte de căderea acestuia.