Grupul special de investigatori din cadrul Procuraturii Poloniei a luat decizia privind exhumarea tuturor victimelor tragediei de la Smolensk, în urma căreia a murit conducerea țării, în frunte cu președintele Lech Kaczynski.

Grupul special de investigatori din cadrul Procuraturii Poloniei a luat decizia privind exhumarea tuturor victimelor tragediei de la Smolensk, în urma căreia a murit conducerea țării în frunte cu președintele Lech Kaczynski.

Potrivit postului de radio RMF FM, toți cei decedați în tragedie vor fi exhumați, inclusiv cei cărora nu li s-a aplicat această procedură anterior.

Grupului de anchetatori li s-au alăturat experți noi. Potrivit reprezentantului oficial al Procuraturii din Polonia, Ewa Bialik, „au fost stabilite contacte cu centre de cercetare științifice din Europa cu scopul de a efectua expertize și cercetări suplimentare”. Reprezentantul nu a adus detalii cu privire la experți și cercetări.

Postul de radio a subliniat că procuratura nu a făcut publice lista și ordinea efecturării lucrărilor de exhumare. Potrivit unor informații neoficiale, cinci familii au fost informate deja cu privire la exhumare.

Anterior, Ministerul de Apărare al Poloniei a declarat oficial că prăbușirea avionului Tu-154 lângă Smolensk în 2010 a fost scopul Rusiei.