Compania americană Frontera Resources a anunțat că a găsit în Georgia rezerve de 5 trilioane de metri cubi de gaze, transmite presa georgiană.

-------------Mass-media georgiană face trimitere la declarația șefului Frontera Resources, Steeve Nicandros, care a menționat că Georgia va avea nevoie de cel puțin cinci ani, ca să devină un exportator de gaze. Potrivit lui Nicandros, aceste gaze vor ajunge în Turcia și în țările Europei de Est.

Anul trecut compania Frontera Resources, care lucrează în Georgia din 1990, a semnat un acord cu Naftogaz, din Ucraina și a promis livrarea gazului lichefiat din sondele sale din Georgia. În toamna anului trecut compania americană anunța că rezervele de gaze din Georgia, pot ajunge la 3,8 triloane de metri cubi, însă anul curent acest indicator a fost ridicat.

Presa locală anunță că Georgia „a deschis un nou capitol istoric, în calea sa spre independența energetică și poate deveni un exportator de hidrocarburi pe piețile internaționale”. În prezent Gerogia cumpără gaze din Azerbaijan și în paralele duce tratative cu gigantul rus Gazprom, care lasă în Georgia 10% din volumul de gaze tranzitat spre Armenia.