O rețea TV controlată de stat din Belarus a difuzat imagini cu protestatari bătuți care afirmă că nu vor mai pune sub semnul întrebării niciodată autoritatea guvernului, relatează Business Insider.

Demonstrații au loc în țară de duminică noaptea după anunțarea rezultatului alegerilor prezidențiale, autoritatea electorală afirmând că președintele în exercițiu Alexandr Lukașenko a obținut 80% din voturi.Miercuri, ministrul de Interne din Belarus a anunțat că peste 6.000 de protestatari au fost reținuți în primele trei zile de proteste, încă 600 fiind reținuți joi.

Doi protestatari au murit în urma confruntărilor cu poliția și cel puțin 200 au fost răniți, potrivit BBC.

Înregistrarea video transmisă de Belarus 24 miercuri arată șase persoane cu fața la un perete și mâinile legate, patru din aceștia fiind cetățeni bieloruși iar doi ucrainieni, potrivit televiziunii de stat.

Un bărbat care păzește protestatarii, a cărui voce este distorsionată, îi întreabă în rusă: „Vom mai face o revoluție din nou?

Unul dintre protestatari răspunde: „Niciodată în viața mea”.

„Vom mai face o revoluție?”, întreabă din nou bărbatul.

„Nu, niciodată”, răspund simultan doi protestatari.

Alegerile de dumincă au fost criticate pe larg ca fiind fraudate iar principalul candidat al opoziției, Svetlana Tikhanovskaia, a fugit din țară în Lituania învecinată relatând că i-au fost amenințați copiii.

sursa: hotnews.ro