Rusia este îngrijorată de situația din Belarus, unde după alegerile prezidențiale au loc proteste masive și rețineri în masă. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Marina Zaharova, transmite RBC.

„Noi urmărim foarte atent evenimentele care se desfășoară în aceste zile în Belarus. Noi suntem îngrijorați de incidentele legate de ordina publică, după alegerile prezidențiale”, a accentuat Zaharova.

Ea a mai declarat că Rusia este interesată de stabilizarea situației din țară și speră că acest lucru se va produce în cel mai scurt timp.

Externele de la Moscova susțin că Rusia a sesizat mai multe încercări de presiune din exterior asupra Belarusului.

„Remarcăm presiunea fără precedent care este exercitată de unii parteneri externi asupra conducerii din Belarus. Se observă tentative de ingerințe străine în treburile interne ale unui stat suveran cu scopul de a antagoniza societatea și a destabiliza situația”, a mai spus Zaharova.

Mii de oameni au fost reţinuţi în urma amplelor manifestaţii desfăşurate în Belarus după alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în această ţară, numită frecvent ultima dictatură din Europa. 

FOTO, VIDEO // În Belarus a început un val masiv de greve la cele mai mari întreprinderi ale statului

Preşedintele Lukaşenko, la putere de 26 de ani, este acuzat de fraudarea alegerilor, pe care autoritatea electorală afirmă că le-a câştigat cu 80% din voturi.