Poliţia din Belarus a transmis miercuri că a tras cu arme de foc în manifestanţii care au protestat marţi contra rezultatelor alegerilor prezidenţiale în sudul ţării. În urma acestor confruntări, o persoană a fost rănită, scrie AFP.

Protestatarii contra realegerii preşedintelui lider autoritar Alexandr Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, au devastat capitala Minsk şi mai multe oraşe de duminică seară. 

Dispersaţi în mod violent de Poliţie, cu grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc, aceste manifestaţii s-au încheiat cu mii de arestări şi au provocat moartea unei persoane şi peste 250 de răniţi, potrivit cifrelor oficiale. 

În noaptea de marţi spre miercuri, protestatarii "agresivi", înarmaţi cu bastoane metalice, au atacat poliţişti la Brest, în sudul ţării, potrivit unui comunicat al Poliţiei din Belarus. 

După împuşcături de avertizare "care nu i-au oprit" pe atacatori, poliţiştii "au fost nevoiţi să tragă cu arme de foc" pentru "a-şi proteja viaţa", potrivit aceleiaşi surse. "Un agresor a fost rănit", a precizat comunicatul. 

sursa:news.ro