TikTok intenționează să dea în judecată adiministraţia Trump pentru ordinul prezidenţial dat de șeful de la Casa Albă, prin care aplicaţia va fi interzisă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, informează Mediafax.

În baza ordinului semnat, joi, de preşedintele Donald Trump, SUA va bloca toate tranzacţiile cu compania mamă a TikTok, ByteDance, în termen de 45 de zile pentru a aborda în regim de urgenţă naţională lanţul de furnizare a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Ordinul conferă statutul de ameninţare la adresa securităţii naţionale aplicaţiei dezvoltate de chinezi.

Proprietarii TikTok speră ca procesul să scoată în evidenţă natura neconstituţională a acţiunii întreprinse de preşedinte. O altă speţă pe care se bazează este aceea că Trump justifică interdicţia prin faptul că aplicaţia reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite, acuzaţie nefondată.

„Am lămurit că TikTok nu a împărtăşit niciodată datele utilizatorilor cu guvernul chinez şi nici nu a cenzurat conţinutul la cererea sa”, a precizat un purtător de cuvânt al TikTok. „Acest ordin riscă să submineze încrederea afacerilor globale în angajamentul Statelor Unite faţă de respectarea legii, care a servit ca un magnet pentru investiţii şi a stimulat decenii de creştere economică. Acest aspect stabileşte un precedent periculos pentru conceptul de liberă exprimare şi pieţe deschise.”, a continuat acesta.

Compania a declarat că intenţionează să „urmărească toate căile de atac disponibile” pentru a se asigura că este tratată în mod corect.