Generalul James C. McConville, şefului Forţelor Terestre ale Armatei SUA, a declarat, astăzi, 7 august la sediul Ministerului Apărării Naționale al României, că America are în plan să rotească mai multe forţe în estul Europei, în special în România.

Acesta a adăugat că a „purtat discuţii cu oficiali ai MApN pentru a stabili numărul şi locul de dispunere,” fără însă a se ajunge la o concluzie finală, scrie monitorulapararii.ro.

Oficialul american a adăugat că anul viitor Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est proaspăt înfiinţat va fi implicat într-un important exerciţiu.

La rândul său, şefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a declarat că speră ca anul viitor, noul comandament NATO să obţină capacitatea operaţională iniţială în cadrul exerciţiului condus de forţele terestre americane din Europa.

Oficialul român a completat că militarii americani sunt bine-veniţi în România. Acesta a prezentat şi câteva date despre amplul proces de adaptare prin care trece Armata României.