După exploziile care au cutremurat capitala Libanului, toată lumea este în stare de şoc. Guvernatorul regiunii a început să plângă în timpul unui interviu acordat unei televiziuni locale.

Guvernatorul Marwan Abboud a spus că scena i-a amintit de bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki: „În viaţa mea nu am văzut aşa ceva. E o catastrofă naţională”After seeing , this tragic disaster and loss of so many humanity in Lebanon 

Beirut governor Marwan Abboud can't stop his tears while telling situation to media. #BeirutBlast pic.twitter.com/ZYOppSz3L3

Mai multe explozii violente au avut lor în capitala libaneză Beirut, în zona portului. Una dintre ele chiar lângă reşedinţa fostului premier Saad Hariri. 

Deocamdată, nu se ştie cauza. Presa scrie însă că deflagraţiile ar fi rezultatul unui incident în portul Beirut. Explozia ar fi avut loc la o instalaţie de stocare a petrolului. Autorităţile nu au   anunţat nimic până în acest moment. 

Peste 60 de morţi şi circa 3.000 de răniţi în deflagraţia care a zguduit, la propriu, zona portuară a oraşului Beirut. La ora transmiterii ştirii, zeci de ambulanţe îi cară pe răniţi către spitale, iar mai multe echipaje de pompieri folosesc elicoptere pentru stingerea propice a incendiilor rezultate în urma exploziei. 

Pe lângă epidemia de coronavirus, Liban se confruntă şi cu o criză economică. Spitalele sunt pline, nu există rezerve de sânge, iar, pe deasupra, au probleme cu generatoarele de curent.

Sursa: mediafax.ro