Cel puțin 18 polițiști au fost răniți în timp ce încercau să disperseze manifestanții din Berlin, care s-au adunat în număr mare pentru a-și exprima nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus, relatează Agerpres.

Aproximativ 20.000 de oameni s-au adunat în Berlin pentru a protesta față de măsrile de restricție. Protestatarii au arborat pancarte cu mesaje împotriva restricţiilor anticoronavirus şi chemând la ”libertate” şi ”rezistenţă”.

Majoritatea participanţilor nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială. Incidentele au apărut după ce poliția a intervenit pentru a dispersa mulțimea. mai mulți organizatori au fost dați jos de pe scenă, în strigătele și huiduielile protestatarilor.

Au urmat confruntări, în urma cărora 18 ofițeri de poliție au fost răniți, iar trei dintre ei au fost internați. Cazurile COVID-19 din Germania, în creștere Mai mulţi politicieni au criticat mobilizarea. Saskia Esken, şefa social-democraţilor, partid minoritar în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe aceşti „Covidiots”.

„Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter. „Nu ne mai permitem aceste absurdităţi periculoase” Jan Redmann, liderul CDU în parlamentul landului Brandenburg, a estimat pe aceeaşi reţea socială: „încă 1.000 de noi infecţii pe zi, iar la Berlin sunt demonstraţii împotriva măsurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurdităţi periculoase”.

În timp ce Germania a fost până acum în mare parte scutită de pandemie, care a făcut mai puţin de 9.200 de victime, autorităţile sunt alarmate de creşterea din nou a numărului de infecţii în ultimele săptămâni. Sâmbătă, numărul de noi infecţii a crescut cu 955 faţă de ziua precedentă, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai, potrivit Institutului de sănătate Robert Koch.