Circa 150.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din București, pentru a patra zi consecutiv de proteste faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cântat imnul naţional al României.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, că nu au fost semnalate niciun fel de incidente.

Ultimii manifestanţi au părăsit Piaţa Victoriei după miezul nopţii, iar circulaţia a fost reluată.

Punctul culminant al manifestaţiei împotriva ordonanţei prin care sunt modificate codurile penale a fost la ora 22.00, când aproximativ 150.000 de oameni au cântat imnul naţional al României în Piaţa Victoriei.

După acest moment, manifestanţii au fluierat, au suflat în vuvuzele, au bătut în tobe şi şi-au făcut selfie-uri. Apoi au început să plece masiv spre metrou. Piaţa devenise, la un moment dat, neîncăpătoare, fiind aproape imposibil de traversat de la un capăt la altul.

Pe pancartele protestatarilor scria: „Am sesiune de nataţie, dar şi țara de salvat”, „Mi-am luat concediu pentru asta”, „Drag ne-ai fi la puşcărie”, „Aţi face orice să nu faceţi nimic”. Manifestanţilor li s-au împărţit covrigi şi ceai cald. 

Protestatarii au huiduit puternic când prin dreptul lor au fost plimbate manechine îmbrăcate în zeghe, care aveau feţele lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Florin Iordache şi Călin Popescu Tăriceanu.            

Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser, dintr-o ambulanţă veterinară, mai multe mesaje antiguvernamentale şi  îndemnuri pentru continuarea protestelor. Pe măsură ce mesajele au fost afişate pe bloc, ele au fost scandate de toată mulţimea din piaţă.

Manifestanţii au început să se strângă încă de după-amiază, la ora 18.30 fiind deja 1.000. Numărul lor a crescut rapid, ajungând, la ora 22:00, la 150.000.