Timp de patru zile, începând cu data de 12 iulie, Armenia a tras focuri de armă spre Azerbaidjan. Potrivit surselor azere, partea armeană s-a pregătit din timp de atacul de la Tovuz, importând armele tocmai din Serbia, prin intermediul Georgiei, relatează Haqqin.az.

Potrivit sursei citate, o partidă pare de muniție de diferit calibru a fost transportat din Serbia spre Armenia prin intermediul Georgiei.

Ministrul Afacerilor Externe din Azerbaidjan, Halaf Halafov a menționat că Ambasada Serbiei menține legătura: „Deja am primit anumite răspunsuri. La momentul actual, Serbia a început investigarea oficială a acestei chestiuni. Ne așteptăm că, în cel mai apropiat timp, aceasta va fi încheiată, iar partea azeră va primi răspunsurile dorite”, a opinat ministrul azer de Externe.

„Noi am solicitat din partea Serbiei un răspuns complet, la fel, și remedierea motivelor care au dus la aprobarea acestor pași. Aceasta este o chestiune ce ține de relațiile bilaterale. Din păcate, investigațiile preliminare au demonstrat că aruncătoarele de mine și alte arme utilizate împotriva localităților de frontieră din Azerbaidjan, a pozițiilor noastre militare, sunt de producere sârbă. În dreptul internațional există liberalism în privința provenienței mărfii. Cu toate acestea, în chestiunea provenienței armelor, situația e de altă natură. Exportul acestor arme în diferite țări trebuie să fie la controlul țării producătoare”, a menționat ministru azer de Externe.

Armele ar fi ajuns în Armenia din Georia, țara de origine fiind Serbia.

sursa:realitatea.md