Ministerul Apărării Azerbaidjanului a anunțat despre distrugerea unui obiect militar al armatei Armeniei de la frontiera dintre cele două state. Imagini cu operațiunea au fost plasate pe canalul de youtube al instituției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerul Apărării Azerbaidjanului, Vaghif Dragheahlî, a fost distrus un punct fortificat al armatei armene, dar și mai multe unități de tehnică militară.

Bilanțul victimelor din Azerbaidjan a ajuns la 11 morți. Armenia a anunțat moartea a doi ofițeri, informează BBC.

Ambele părți se acuză reciproc de bombardarea zonele civile de lângă graniță. Situația în regiunea disputată Nagorno-Karabakh din sud rămâne tensionată.
 
Cele două foste state sovietice au purtat un război în perioada 1988 – 1994, când Armenia i-a susținut pe etnicii armeni din enclava Nagorno-Karabah, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca făcând parte din Azerbaidjan.

În cadrul unei întâlniri de urgență de luni, președintele azer Ilham Aliyev a spus că "Armenia va purta întrega responsabilitatea pentru această provocare".

În același timp, Armenia a acuzat Adzerbaidjan că "a folosit sisteme de artilerie într-un atac cu scopul de a captura poziții armene".

"Au fost respinși, suferind pierderi umane. Nu au existat victime printre soldații armeni", a anunțat pe Facebook Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al ministrului armean al Apărării.

În data de 6 iulie, președintele azer Aliyev a spus că negocierile de pace cu Armenia, pentru a rezolva conflictul vechi din Nagorno-Karabakh, au stagnat. El a mai spus că discuțiile recente între miniștri de Externe ale celor două țări sunt "fără rost".