Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a apărat marţi decizia de a-l promova în funcţia de ministru de interne pe Gerald Darmanin, acuzat de viol, informează dpa.

„Ministrul de interne Gerald Darmanin se bucură de prezumţia de nevinovăţie şi investigaţii repetate asupra plângerii au dus deja la abandonarea sau clasarea acuzaţiilor”, a spus Macron.

Drepturile femeilor sunt "un principiu de bază" al mandatului său, însă "nicio cauză nu este apărată în mod corect dacă sunt atacate fundamentele democraţiei noastre", a subliniat preşedintele francez.

Atenţionând împotriva "judecăţilor străzii sau din social media", Macron a spus: "Ştiţi, eu doresc pentru Franţa ce este mai bun din ţara noastră, nu ce e mai rău din societăţile anglo-saxone".

Acuzaţia de viol, despre care Darmanin spune că este falsă, a fost redeschisă de o instanţă de apel în iunie, după ce ar fi fost respinsă de un judecător de instrucţie.

Prima zi de mandat a lui Darmanin, marţea trecută, a fost marcată de numeroase manifestaţii ale militantelor feministe care i-au cerut demisia din cauza acuzaţiilor de viol.

AGERPRES