Un general și un colonel azeri au fost uciși marți dimineața, în a treia zi de lupte cu Armenia, a anunțat ministerul azer al Apărării, citat de AFP.

"Lupte violente au continuat în noaptea de 13 spre 14 iulie, în districtul Tavush (...) generalul-maior Polad Gashimov și colonelul Ilgar Mirzaiev au fost uciși în cursul dimineții" a afirmat ministrul adjunct al Apărării, Karim Valiev, citat de agenția rusă Ria Novosti.

Bilanțul victimelor din Azerbaidjan a ajuns la 11 morți. Armenia a anunțat moartea a doi ofițeri, informează BBC.

Ambele părți se acuză reciproc de bombardarea zonele civile de lângă graniță. Situația în regiunea disputată Nagorno-Karabakh din sud rămâne tensionată.
 
Cele două foste state sovietice au purtat un război în perioada 1988 – 1994, când Armenia i-a susținut pe etnicii armeni din enclava Nagorno-Karabah, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca făcând parte din Azerbaidjan.

În cadrul unei întâlniri de urgență de luni, președintele azer Ilham Aliyev a spus că "Armenia va purta întrega responsabilitatea pentru această provocare".

În același timp, Armenia a acuzat Adzerbaidjan că "a folosit sisteme de artilerie într-un atac cu scopul de a captura poziții armene".

"Au fost respinși, suferind pierderi umane. Nu au existat victime printre soldații armeni", a anunțat pe Facebook Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al ministrului armean al Apărării.

În data de 6 iulie, președintele azer Aliyev a spus că negocierile de pace cu Armenia, pentru a rezolva conflictul vechi din Nagorno-Karabakh, au stagnat. El a mai spus că discuțiile recente între miniștri de Externe ale celor două țări sunt "fără rost".

Patru morţi în Azerbaidjan, în noi confruntări armate cu Armenia

sursa: hotnews.ro