Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi că Rusia ar trebui să-şi folosească influenţa asupra separatiştilor proruşi din estul Ucrainei pentru a opri recentele violenţe din această zonă, relatează site-ul Euronews.

"Din nou suntem confruntaţi cu provocarea continuă reprezentată de agresiunea Rusiei în estul Ucrainei. Luptele trebui să înceteze imediat. Armistiţiul trebuie respectat", a declarat Tusk cu ocazia unei conferinţe de presă.

"Rusia ar trebui să-şi folosească influenţa pentru a opri separatiştii susţinuţi de Rusia", a adăugat oficialul european.

Pe de altă parte, Kremlinul a afirmat că reluarea ostilităţilor în estul Ucrainei semnalează necesitatea reluării dialogului între Statele Unite şi Rusia.

--------------Amintim că începând cu 29 ianuarie, ostilitățile din zona desfășurării Operațiunii Anti-teroriste au reînceput. Cea mai gravă situație este în localitatea Avdeevka, care se află la doar câteva zeci de kilometri de enclava separatistă Donețk, care zilnic este supusă bombardamentelor. Rebelii încearcă de mai multe zile să ia cu asalt pozițiile militarilor ucraineni.

sursa: Mediafax