Oraşul Marinka din Ucraina este atacat de reebelii pro-ruşi, a declarat şeful Departamentului central al Poliției Naționale din Donețk, Veaceslav Abroskin, citat de agenția ucraineană UNIAN.

„Marinka. Teroriștii împușcă în oraș. Unele case deja au luat foc. Sun închise ambele școli. Informația despre victime se precizează”, a menționat Veaceslav Abroskin. 

În orașul Avdeevka au fost deteriorate 52 de case și au fost rănite trei persoane în cadrul luptelor ce au avut loc ieri.

Armata rusă și insurgenții controlați de Federația Rusă din Donbas au început să atace masiv oraşul Avdeevka la 29 ianuarie, folosind artilerie grea, sisteme reactive „GRAD” și tancuri. Ca urmare a bombardamentelor, au fost deteriorate magistralele care aprovizionau Avdeevka cu apă potabilă, căldură și curent electric. bla

În seara zilei de 1 februarie, șeful administrației militar-civile din Donețk, Pavel Jebrivski, a anunțat începerea negocierilor pentru încetarea focului în data de 2 februarie în regiunea Donbas, în vederea reparațiilor.

Sursa: UNIAN