Submarinele Federației Ruse din Marea Mediterană reprezintă o amenințare pentru Europa și Africa. Prezența lor face ca regiunea să fie una dintre cele mai militarizate din lume. Acest lucru a fost declarat de comandantul marinei americane din Europa și Africa, amiralul James Foggo, potrivit Guildhall.

Submarinele diesel ale Rusiei sunt înarmate cu „Calibre”. Amiralul a atras atenția și asupra vitezei submarinelor rusești. „Un submarin de clasa Kilo poate merge oriunde în apele europene și poate lovi orice capitala europeană sau din Africa de Nord”, a spus Foggo, potrivit presei ucrainene

De aceea a apărut necesitatea, consideră amiralul, de a patrula căile maritime din Marea Mediterană. El a solicitat de asemenea să se atragă atenția la ceea ce face Rusia în Crimeea și la Tartus, dar și asupra amenințării ce vine urmare a prezenței ruse.

În 2020, forțele navale NATO s-au confruntat de mai multe ori cu flota rusă din regiune. De trei ori acest lucru s-a întâmplat în aprilie și de trei ori în mai. Statele Unite ar trebui să elaboreze un plan geostrategic care să reflecte realitățile în schimbare, spune Foggo.