Forțele separatiste forțează în continuare pozițiile militarilor ucraineni din apropierea localității Avdeevka, transmite agenția ucraineană UNIAN cu trimitere la informațiile Statului Major al Operațiunii Anti-teroriste (ATO).

Ultima tentativă de luare cu asalt a pozițiilor forțelor guvernamentale ucrainene, a avut loc în dimineața zilei de azi (ora 7 dimineața).

„Astăzi forțele separatiste pro-ruse au continuat atacurile asupra pozițiilor militarilor ucraineni din apropierea orașului Avdeevka. Inamicul a folosit sisteme reactive GRAD, artilerie de calibru 152 mm, lansatoare de grenade și mitraliere de calibru mare”, se spune într-un comunicat al Statului Major ATO.

Militarii ucraineni menționează că au fost întreprinse două asalturi asupra pozițiilor forțelor guvernamentale ucrainene, însă inamicul a fost silit să se retragă.

„Noaptea trecută, ocupanții au întreprins o tentativă de luare cu asalt a pozițiilor militarilor ucraineni. Atacul separatiștilor a eșuat. În jurul orei șapte dimineața, un grup de 30 de luptători au încercat încă o dată să ia cu asalt pozițiile militarilor ucraineni, însă atacul a fost din nou respins de sodații ucraineni”, se menționează în comunicatul forțelor ATO.

Potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore, forțele separatiste pro-ruse au atacat de cel puțin 86 de ori pozițiile militarilor ucraineni, de pe toată linia de contact. Potrivit informațiilor, cel puțin un soldat ucrainean a fost ucis.