Atacurile forelor separatiste pro-ruse asupra pozițiilor forțelor guvernamentale ucrainene din orașul Avdeevka continuă, anunță Statul major al Operațiunii Anti-teroriste, citat de agenția ucraineană Unian. utoritățile din Avdeevka pregătesc evacuarea civililor din oraș, a anunțat șeful administrației Pavel Jebrivski.

Potrivit lui Jebrivski, evacuarea încă nu a fost anunțată, însă autoritățile sunt deja gata.

„La moment, din Avdeevka sunt evacuate persoanele cu necesități speciale. Acestea sunt evacuate în Konstantinovka și Bilețkoe. A fost deja evacuată secția de reanimare, bolnavii fiind transportați în spitalele din orașele vecine. O familie a solicitat ca să fie evacuați copii lor. Acum militarii încearcă să organizeze evacuarea acestora”, scrie Jebrivski pe pagina sa de Facebook.

Șeful administrației din Avdeevka a menționat că până în prezent nu a fost anunțat regimul de încetare a focului. Anterior se anunța că a început evacuarea civililor din partea veche a orașului Avdeevka.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că în urma luptelor din Avdeevka, în ultimele 24 de ore au fost uciși 2 soldați ucraineni, iar unul și-a pierdut viața în urma luptelor din localitatea Opîtnoe. 24 de militari ucraineni au fost răniți.

Luptele în localitatea Avdeevka, care se află la câțiva kilometri de de enclava pro-rusă Donețk, au început pe 29 ianuarie. Forțele încearcă să ia cu asalt pozițiile militarilor Ucraineni. În urma bombardamentelor, au fost deteriorate magistralele care aprovizionau Avdeevka cu apă potabilă, căldură și curent electric.