Uniunea Europeană condamnă desfășurarea în Crimeea a alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia, susține Maya Kosyanchich, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

În ceea ce privește situația cu alegerile pentru Duma de Stat și votul în Crimeea, UE condamna și nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a orașului Sevastopol. Încă o dată subliniem sprijinul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, – a spus Kosyanchich.

Secretarul de presă a reamintit că observatorii OSCE au fost invitați să monitorizeze alegerile din Rusia și au început deja să lucreze.

Dar reprezentanții misiunii de monitorizare nu vor desfășura nicio activitate în Crimeea anexată și Sevastopol. De asemenea, și reprezentanta observatorilor din țările UE din afara misiunii OSCE va fi limitată doar la frontierele recunoscute la nivel internațional ale Federației Ruse, și, în orice caz, acestea nu vor fi reprezentate în Crimeea”, – a remarcat oficialul UE.

Anterior, Ucraina a luat decizia de a interzice deschiderea secțiilor de votare rusești  pe teritoriul ucrainean din cauza includerii Crimeei în procesul electoral din Rusia.

Alegerile parlamentare din Rusia vor avea loc pe 18 septembrie. Aceste alegeri pentru prima dată vor avea loc si în peninsula Crimeea, anexata de Moscova, care va fi reprezentată de patru parlamentari.

Sursa: Pagina de Rusia