Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și-a întrerupt vizita de lucru în Germania, din cauza reizbucnirii luptelor în zona orașului Avdeevka, din regiunea Donețk, a anunțat secretarul de presă al președintelui ucrainean, Sviatoslav Țegolko, transmite Interfax-Ucraina.

---------------„„Președintele și-a întrerupt vizita în Germania din cauza atacului asupra orașului Avdeevka de către luptătorii ruși, ceea ce a dus la crearea unei situații de urgență, vecină cu un dezastru umanitar”, – a spus Țegolko.

Luni, Poroșenko s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel și cu proaspăt numitul ministru de externe german Sigmar Gabriel, reprezentanți ai cercurilor de afaceri germane, precum și cu diaspora ucraineana din Germania.

După cum a anunțat anterior serviciul de presa al Armatei Ucrainei, în dimineața zilei de 29 ianuarie, luptătorii ruși au luat cu asalt pozițiile forțelor armate ucrainene din zona industrială a orașului Avdeevka. Luptele izbucnite au dus la pierderi de vieți omenești de ambele părți.

Bilantul tragic la sfarsitul zilei de 29 ianuarie indica cinci soldați ucraineni uciși, 13 răniti. Luni, doi militari ucraineni au fost uciși și cinci răniți.

Militanți proruși au avariat ultima linie intactă de alimentare cu energie electrică a orașului Avdeevka, localitatea rămânând fără apă, electricitate și încălzire.

sursa: Paginaderusia