O femeie locotenent-colonel în Poliţia Rusă a căzut de pe fereastra unui spital din Moscova dedicat pacienţilor de coronavirus, informează presa rusă, citată de b1.ro. Incidentul a avut loc sâmbătă seara, 30 mai, la Spitalul Clinic 24 din Moscova.

Femeia, identificată de „Komsomolskaia Pravda” drept Iulia B., în vârstă de 45 de ani, era expert principal și lucra la Centrul de Criminalistică din cadrul Ministerului de Interne. Potrivit presei ruse, înainte de a fi găsită pe iarbă, Iulia B. a fost văzută ieşind din salon pe holul spitalului. Nimeni nu se ştie exact ce s-a întâmplat din momentul în care aceasta a ieşit din salon.

Ziarul „Komsomolskaia Pravda” a scris că femeia care a căzut de la etajul cinci ar murit la fața locului, însă organizația media rusă RBC a relatat că Iulia B. ar fi supraviețuit în urma impactului cu solul și că acum s-ar afla internată la o unitate de terapie intensivă. 

Iulia B. a fost internată la 23 mai, după ce prezentase simptome specifice noului virus COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

Acest incident survine după alte trei cazuri asemănătoare produse în condiţii misterioase, victime fiind două doctoriţe şi un medic de pe ambulanţă.

Pe 2 mai, un medic de la o unitate de ambulanță din regiunea Voronezh din vest a fost rănit grav după ce a căzut de pe fereastra spitalului în urma plângerilor că a fost forțat să lucreze chiar și după ce a fost testat pozivit pentru virusul SARS-CoV-2. 

Cu o zi în urmă, medicul șef interimar de la un spital pentru veterani de război din orașul sibian Krasnoyarsk a murit, la o săptămână după ce a căzut de la fereastra biroului de la etajul al cincilea.

Pe data de 24 aprilie, șeful unui centru de ambulanță din regiunea Moscovei a murit și el după ce a căzut de pe o fereastră a spitalului. Bărbatul a fost tratat la spital rezervat pentru tratarea persoanelor confirmate cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Cele trei cazuri au scos la iveală nemulţumiri legate de nivelul slab de dotare în faţa actualei crize de sănătate şi presiunile din sistem, accentuate mai ales pe cale politică.

Rusia este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până marți, 2 iunie, Rusia a înregistrat 423,741 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și 5.219 de decese. Bilanțul persoanelor care s-au vindecat în urma infectării cu SARS-CoV-2 a ajuns la 186,985.

Spre deosebire de celelalte ţări membre ale Uniunii Europene (UE), autorităţile sanitare ruse evită să menţioneze noul covid-19 drept cauză a decesului în rândul pacienţilor infectaţi care mor având afecțiuni de boli cronice.