Gest fără precedent la oficiul OSCE din Viena, după ce reprezentantul Federației Ruse a încercat să blocheze niște discursuri care nu i-au fost pe plac. Este vorba despre raportul Ucrainei și al unui expert cu privire la situația în domeniul securității din mările Neagră și Azov. Incidentul a fost raportat de corespondentul Radio Europa Liberă Rikard Jozwiak.

În timpul unei conferințe online la OSCE, Viena, un reprezentant al Rusiei agresoare a încercat un amestec în discursurile care vizau situația în jurul Crimeei, precum și militarizarea bazinului Azov-Marea Neagră, informează Inform Napalm.

Posibil, comportamentul isteric al diplomatului rus are conexiune cu faptul că pe 22 mai Ucraina a făcut un pas important și a semnat un memorandum privind transmiterea în instanța ONU a dosarului capturării marinarilor ucraineni de către Rusia.

Reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE este, începând cu 5 august 2015, diplomatul Aleksandr Lukașevici care este, potrivit unui decret al președintelui rus, ambasador extraordinar și plenipotențiar. El este cunoscut și pentru declarațiile scandaloase în contextul cazului MH17.