Un primar local a declarat, duminică seara, că mercenarii ruşi din cadrul companiei Wagner Group, care îl susţineau pe Khalifa Haftar, au părăsit ţara, relatează Anadolu.

Salem Ayamwan, un primar din Bani Walid, a declarat pentru un post de televiziune local că trei aeronave în care se aflau trupe Wagner au părăsit zona, informează Monitorul Apărării

Sâmbătă, Ministrul de Afaceri Externe al Libiei a declarat că a fost găsit, în sudul capitalei Tripoli, corpul neînsuflţit al unui mercenar străin.  Într-o declaraţie de presă, ministrul a adăugat că armata Libiei a găsit corpul mercenarului în regiunea Salahaddin. Unităţile de securitate şi autorităţile judiciale vor începe o investigaţie pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta.

Tot sâmbătă, armata Libiei a luat controlul asupra a două baze militare nu de mult controlate de forţele lui Haftar, situate în sudul capitalei Tripoli, mai relatează Anadolu. Potrivit unei declaraţii de presă, armata a luat controlul asupra bazelor Hamza şi Yarmuk. Militarii continuă să elibereze zona de mine şi de dispozitive explozibile improvizate (IED).

Trupele lui  Haftar, atac asupra aeroeroportului Mitiga

Miliţia loială comandantului Khalifa Haftar a lovit, duminică, capitala Tripoli cu o rachetă. Atacul avea drept ţintă Aeroportul Internaţional Mitiga, potrivit unei declaraţii a centrului de presă a Operaţiei Volcano of Rage. Momentan, nu sunt informaţii cu privire la răniţi sau decedaţi.