“Mi-a desfăcut centura de siguranță și am observat o lumină puternică. Am mers către lumină. A trebuit să sar de la o înălțime de trei metri pentru a supraviețui”, a declarat Muhammad Zubair, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Pakistan, potrivit BBC, citat de Digi24.

Un avion al companiei Pakistan International Airlines cu 98 persoane la bord s-a prăbușit, vineri, într-o zonă rezidențială a orașului Karachi, aproape de aeroport. Cauza prăbușirii nu a fost încă identificată.

Muhammad Zubair, care a suferit răni minore, a povestit că avionul a încercat să aterizeze, iar 15 minute s-a prăbușit.

“Nimeni nu a realizat că urmează să ne prăbușim”. Bărbatul a leșinat imediat după prăbușire. Când și-a revenit, Zubair a auzit “țipete din toate direcțiile. Copiii și adulții țipau. Vedeam doar flăcări. Nu i-am putut vedea pe ceilalți pasageri, dar îi auzeam strigând”.

În urma tragediei, doar două persoane au supraviețuit. Operațiunile de salvare s-au încheiat în această dimineață. Toți ocupanții avionului sunt incluși în acest raport, au declarat autoritățile locale. Însă un spital local confirmă că și la sol au fost ucise mai multe persoane, despre care încă nu avem un bilanț.

Aparatul Airbus A320 aparținea companiei naționale pakistaneze de transport aerian și făcea o cursă internă, din orașul Lahore, din estul țării, spre Karachi în sud. În ultima comunicare cu turnul de control, pilotul a spus că are probleme tehnice.

Digi24