Șapte pescari au fost uciși pe malul unui lac din Novoselitsa, Regiunea Zhytomyr (Ucraina), de către o persoană care arenda zona de agrement respectivă unde se afla lacul.

Potrivit serviciului de presă al Poliției regionale, inițial, bărbatul a servit băuturi alcoolice cu pescarii, iar după o ceartă, i-a împușcat dintr-o pușcă de vânătoare. Cinci dintre ei dormeau deja în momentul crimei.

Toate victimele, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, au luptat în trecut împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, a precizat poliţia regională.

Procedurile penale sunt deschise în conformitate cu partea 2 a art. 115 din Codul penal al Ucrainei (omor intenționat a două sau mai multe persoane). Sancțiunea articolului prevede până la 15 ani de închisoare sau închisoare pe viață.

Detalii despre tragedie a oferit ministrul adjunct de Interne, Anton Gerashchenko, pe Facebook. Potrivit acestuia, un grup de persoane din Kiev se odihneau pe malul lacului, care nu prima dată pescuiau în satul Novoselitsa.

„În total, potrivit anchetei, au existat 9 persoane, inclusiv chiriașul lacului, născut în 1962, după consumul de alcool, 6 persoane au mers la culcare într-un șopron de pe malul iazului. Două au rămas să bea alcool cu chiriașul zonei de agrement”, scrie Gerashchenko.

Aproximativ în jurul orei 1 noaptea chiriașul lacului, un vânător profesionist, brusc a devenit agresiv și a început să tragă din armele sale de vânătoare.

Mai întâi, el a ucis doi pescari care au rămas cu el, apoi i-a împușcat pe cei care dormeau. În total a ucis șapte persoane. Doar unul dintre pescari, auzind împușcăturile, a reușit să scape în pădure, să ajungă în sat și să cheme poliția.

Suspectul crimei este acum în arest. Arma din care a fost efectuat masacrul a fost confiscat. Deținutul va fi trimis la un examen de psihiatrie medico-legală după care instanța va decide dacă este sănătos sau nu.

„Cred că instanța nu va avea nicio altă soluție decât închisoare pe viață pentru o persoană care a luat șapte vieți”, a spus Gerashchenko.