Într-un interviu oferit jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon, pretinsul ministru al apărării din Donețkul separatist, fost lider al republicii separatiste, Igor Ghirkin (Strelkov) a declarat că foști agenți ai KGB-ului sovietic formează o mare parte din elitele nu doar de la Kiev și Moscova, dar și din statele CSI.

„Înțelegeți, în calitate de agent în funcție al FSB, că în momentul când Crimeea trecea către Rusia, în noua conducere a Ucrainei, se aflau mulți de foști agenți KGB URSS și FSB Rusia, care nu au făcut nimic pentru a proteja Crimeea?”, a fost întrebarea lui Dmitri Gordon (min 51).

„Eu presupun că agentura KGB-ului sovietic reprezintă o mare parte a așa-numitelor elite și la Kiev și la Moscova și în celelalte republici ale CSI. Posibil, chiar și în afara CSI-ului. Problema e alta, dacă el este fost agent, acest fapt nu înseamnă că ei vor promova interesele acelor oameni care în mod formal sunt le-au fost curatori.

În al doilea rând, despre FSB. Sunt nevoit să revin la întrebare, eu niciodată nu am avut acces la asemenea informații și m-am ocupat de alte chestiuni”, a declarat Igor Ghirkin, numit și Strelkov, pretinsul ministru al apărării din republica populară Donețk.