Sute de lucrători medicali de la un spital din Bruxelles s-au întors cu spatele, în semn de protest, la prim-ministrul Belgiei în timpul vizitei sale la instituția medicală.

În acest fel, angajații spitalului „Sfântul Petru” i-au prezentat un salut de „dezonoare” premierului Sophie Wilmes, scrie aa.com.tr.

La această acțiune de protest au participat medici, asistenți, personal implicat în activități de logistică, curățenie și administrare a spitalului.

Gestul medicilor, al asistenților medicali și al personalului auxiliar vine după ce statul a intervenit cu modificări ale legislației ce impun grafic prelungit de lucru pentru lucrătorii medicali, dar și angajarea persoanelor necalificate.

Instituția este implicată în tratamentul pacienților cu virus încă de la începutul pandemiei. Angajații de aici au acuzat că sunt extenuați din cauza programului încărcat de muncă, s-au arătat nemulțumiți din cauza salariilor mici și a reducerilor bugetare.

De altfel, guvernul a adoptat o legislație „controversată” care sporește volumul de muncă al lucrătorilor din domeniul sănătății și permite recrutarea lucrătorilor necalificați pentru posturile de asistent medical.

Sophie Wilmes, premierul Belgiei, a declarat într-o conferință că a perceput protestul ca un apel la discuții între Guvern și sistemul medical.

Nimic nu va fi la fel după criză, trebuie să reevaluăm importanța profesiei de asistent medical”, a spus oficialul.

Până în prezent, Belgia a înregistrat 55 280 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar 9 052 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de virus. Totodată, alte 14 630 de persoane au fost vindecate.