Stephen Bannon, care este consilierul în strategie al preşedintelui Donald Trump, a catalogat presa americană drept opoziţie pentru Casa Albă. De asemenea, aliatul miliardarului republican a recomandat instituţiilor de presă tradiţionale ”să-şi ţină gura închisă” în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, transmite BBC.

De asemenea, strategul-şef a declarat într-un interviu pentru NY Times că instituţiile de presă tradiţionale au fost umilite de eşecul anticipării victoriei lui Donald Trump.

Organizaţiile media s-au ciocnit cu reprezentanţii de la Casa Albă cu privire la dimensiunea mulţimii care a asistat la ceremonia de învestire de la Capitoliu. Preşedintele Trump chiar a încercat să pună presiune pe o agenţie guvernamentală, pentru a obţine dovezi care să sprijine afirmaţiile sale cu privire la prezenţa a un milion sau un milion şi jumătate de oameni pe National Mall.

Alte publicaţii au ridicat semne de întrebare cu privire la acuzaţiile lansate de miliardarul american cu privire la milioane de voturi ilegale, prin care a pierdut votul popular în faţa democratei Hillary Clinton.

”Presa ar trebui să fie ruşinată şi umilită, ar trebui să-şi ţină gura închisă şi să asculte pentru un moment. Mass-media de aici este opoziţia noastră... nu Partidul Democrat. Ei nu înţeleg nici până acum de ce Donald Trump este preşedintele Statelor Unite”, a declarat Stephan Bannon.

În timpul interviului, acesta a făcut referire în special la publicaţiile mainstream sau de elită, menţionând New York Times şi Washington Post.

Jurnaliştii NY Times au notat că strategul-şef a vorbit într-un mod direct, dar a utilizat un ton al vocii calm, presărat cu o doză de injurii pentru presa neagreată de Casa Albă.

Sursa: News.ro