În Turcia a început procesul de judecată asupra a nouă persoane care sunt suspectate de legături cu organizația teroristă „Statul Islamic” și de pregătirea atacurilor teroriste la Istanbul. Șapte dintre aceste persoane sunt cetățeni ai Rusiei, transmite Tvrain, cu referire la Hurriiyet.

Potrivit concluziei anchetatorilor, suspecții au pus la cale o serie de acte teroriste în iunie și iulie 2016. Aceștia au fost reținuți de către serviciile speciale turcești. Anchetatorii susțin că persoanele au planificat să efectueze cu ajutorul dronelor, care puteau transporta de la 17 până la 50 de kilograme de explozibil. Dronele urmau să ajungă în Istanbul din provincia Șanliurfa ce se află la graniță cu Siria.

Publicația turcă a publicat numele și prenumele tuturor suspecților. Aceștia riscă până la 15 ani de închisoare. Consulul general de la Istanbul, Andrei Podielișev a declarat că autoritățile turce nu au informat diplomații ruși cu privire la un proces asupra cetățenilor ruși. „Am aflat despre acest lucru din presă. În consecință, diplomații ruși nu sunt implicați în acest proces”, a declarat consulul.

Sursa