Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național și Boli Infecțioase din SUA, consilierul lui Donald Trump pe criza coronavirus, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că lumea nu se va întoarce niciodată la „normalitatea” care a existat înaintea pandemiei COVID-19.

El a spus că vom reveni treptat la momentul când vom putea funcționa ca societatea, dar, chiar și având un vaccin, virusul va rămâne o amenințare iminentă, scrie Fox News. 

„Când vom reveni la normalitate, ne vom întoarce la punctul când vom putea funcționa ca societate”, a spus Fauci. „Dar veți dori să ajungeți la situația pre-coronavirus, acest lucru nu se va întâmpla niciodată, deoarece amenințarea va persista”, a spus Fauci.

Fauci a mai declarat că omenirea trebuie să fie pregătită pentru reapariția în anul viitor a incecției cu noul tip de coronavirus, de aceea oficialii trebuie să pună presiuni pentru identificarea unui vaccin și pentru realizarea unor studii clinice privind identificarea unei terapii eficiente.