O echipă formată din medici și asistenți medicali români a plecat astăzi, 7 aprilie, în Italia, în zona Milano, pentru a oferi ajutor în tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. Despre aceasta informează Ministerul Apărării Naționale din România.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

La sosirea aronavei cu cele 15 cadre medicale, zece medici și cinci asistenți, în Italia, George Bologan, ambasadorul României în Italia, a declarat la Digi24 că cei 15 medici și asistenți „știu să facă onoare numelui de român și să demonstreze valoarea solidarității”.

„Dacă cuvântul solidaritate părea că şi-a pierdut din forță, acum revine oferind vieții politice europene şi nu doar o altă tonalitate. Solidaritatea dincolo de hotare şi chiar de clasă socială este esențială. Prieteniile se cunosc la nevoie și mâna întinsă la momentul potrivit nu se uită”, a adăugat diplomatul român.

Pe Aeroportul Otopeni, cele patru cadre medicale din București au fost întâmpinate de premierul Ludovic Orban, ministrul sănătății Nelu Tătaru, ministrul apărării Nicolae Ciucă, ministrul afacerilor interne Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat, dar și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi. 

„Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul, potrivit unui comunicat al guvernului.