Ministrul apărării din Franţa, Florence Parly, a declarat, la un post de televiziune, în urmă cu câteva zile, că aproximativ 600 de militari francezi sunt infectaţi cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, conform tellerreport.com.

Florence Parly a adăugat totuşi că forţele armate ale Franţei sunt capabile să-şi desfăşoare misiunile de bază pentru apărarea intereselor ţării şi sprijină autorităţile centrale şi locale în lupta cu acest virus.

Militarii francezi au instalat spitale medicale în zonele cele mai afectate din Franţa şi sprijină forţele de ordine. Marinarii francezi au trimis în sprijinul francezilor din teritoriile din afara Europei nave de asalt pentru transportul bolnavilor.

Conform ministrului francez al apărării, sunt militari infectaţi inclusiv în rândul celor care desfăşoară misiuni în Mali, unde sunt dislocaţi şi militari români din forţele aeriene.

Cei aproximativ 120 de militari români din detaşamentul „Carpathian Pumas” execută, din octombrie 2019, misiuni de evacuare medicală - MEDEVAC, misiuni de căutare-salvare - CASEVAC, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare în sprijinul ONU.

Până acum, MApN nu a anunţat că ar fi militari români infectaţi cu COVID-19 în misiuni internaţionale.

Sursa: monitorulapararii.ro