Un mașinist a condus în mod intenționat o locomotivă cu mare viteză de pe o pistă din Portul Los Angeles, deoarece i s-a părut suspectă prezența unei nave din Marina, transformată în spital, atracată acolo pentru a oferi ajutor în timpul crizei de coronovirus.

Locomotiva a trecut printr-o serie de bariere și gardur, până s-a oprit la mai mult de 250 de metri (230 de metri) de nava spitalului american Navy Mercy, menționează Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat, citat de navytimes.com.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Conductărul locomotivei, Eduardo Moreno, în vârstă de 44 de ani, a fost acuzat și a recunoscut în fața oamenilor legii că a deraiat intenționat și a prăbușit trenul în apropierea navei.

Moreno a spus că îi era suspectă nava și a crezut că are „un scop alternativ legat de COVID-19” sau „de preluare a guvernului”. Moreno a declarat că a acționat singur și nu a planificat în prealabil tentativa de atac.

Într-un interviu cu agenții FBI, Moreno a declarat că „a făcut-o din dorința de ”a trezi” oamenii ”.

„Moreno a declarat că a considerat că USNS Mercy este suspectă și nu a crezut că nava este pentru ce se spune că este”, se arată într-o plângere.

Nava Mercy a ajuns în port săptămâna aceasta pentru a trata pacienții non-coronavirus, astfel ajutând la ușurarea sarcinii spitalelor locale care se confruntă cu cazuri de COVID-19.

Moreno a fost arestat de un ofițer de patrulă din California Highway care a fost martorul accidentului și l-a prins în timp ce a fugit de la locul faptei. Grupul comun de terorism al FBI și Poliția Portului din Los Angeles conduc acum ancheta.