Noi proteste în capitală, faţă de proiectul ordonanţei privind graţierea şi modificarea Codulul Penal. Oamenii şi-au dat întâlnire în Piaţa Univeristăţii, de unde vor porni în marş spre Guvern. Oamenii au ieșit în stradă și în alte orașe mari. La protestul din Piața Universității a ajuns și președintele Klaus Iohannis.

La București s-au adunat deja câteva sute de persoane, care poartă pancarte cu mesaje împotriva grațierii și amnistiei. Se scandează „Jos Guvernul” și „Fără amnistie”.

Șeful statului român a urcat la un moment dat în mașină, dar a coborât în scurt timp din nou în mijlocul protestatarilor.

Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a spus Klaus Iohannis.

În Piața Universității s-au adunat aproximativ 2.000 de persoane. Și la Cluj Napoca, numărul celor care au ieșit în stradă de apropie de 2.000. La Arad sunt aproximativ 200 de persoane, iar câteva sute s-au adunat la Baia Mare. În Piața Unirii din Iași protestează circa 400 de persoane. Circa 200-250 de persoane participă la protestul de la Ploiești.

Sursa: Digi24