Capitala Federației Ruse, Moscova, a intrat de astăzi în regim de carantină, însă în seara zilei de ieri, un echipaj de poliție care patrulau pe străzile metropolei a anunțat moscoviții prin portavoce că a fost instaurată „ora comenduirii”. În această dimineață, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne rus a negat acest fapt și a recunoscut că a fost o greșeală.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Rusă, citată de agenția de presă TASS, a declarat că pe teritoriul Moscovei nu a fost instaurată „ora comenduirii”, air polițiștii care au informat populația despre acest fapt vor fi trași al răspundere.

Aceștia urmau să patruleze pe străzi și să informeze populația despre faptul că în perioada carantinei sunt interzise plimbările prin oraș, însă din greșeală au anunțat „ora comenduirii”. Dânșii au fost chemați la MAI pentru a oferi explicații.

Presa rusă mai scrie că, în perioada de carantină, locuitorii Moscovei vor putea părăsi apartamentele doar pentru deplasări la serviciu, pentru a merge la cel mai apropiat magazin sau farmacie, sau pentru urgențe medicale. Acestora le va mai fi permis să ducă gunoiul și să-și plimbe animalele de companie.

Totodată, s-a stabilit că persoanele care vor încălca regimul de carantină, riscă amenzi de la 15 000 la 40 000 ruble, iar dacă vor fi prinși a doua oară încălcând regimul de carantină, s-ar putea alege cu amenzi de la 150 000 de ruble la 400 000 de ruble.

Autoritățile nu au interzis intrarea și ieșirea din oraș, iar persoanele care rămân fără locul de muncă din cauza COVID-19 vor primi în mod regulat compensații din partea autorităților din Moscova. Mărimea compensațiilor împreună cu ajutoarele de șomaj vor fi de 19 500 de ruble.