Liliecii, câinii, pisicile şi alte animale domestice sau sălbatice sunt din nou disponibile în pieţele din China, în timp ce Beijingul sărbătoreşte „victoria" asupra coronavirusului.

Pieţele în care animalele sălbatice sunt vândute ca hrană sau ca tratamente miraculoase au revenit şi funcţionează exact aşa cum o făceau înainte de coronavirus.

Câinii şi pisicile îşi aşteaptă îngrozite sfârşitul în cuşti ruginite. Sunt sacrificaţi şi jupuiţi unul lângă altul pe o podea de piatră acoperită cu sânge, murdărie şi resturi, iar liliecii şi scorpionii scoşi la vânzare ca medicamente tradiţionale.

Acestea sunt scene profund tulburătoare filmate şi fotografiate sâmbătă, în timp ce China sărbătorea „victoria" asupra coronavirusului prin redeschiderea pieţelor de carne.

Un corespondent al Daily Mail a urmărit cum mii de clienţi se îndreptau spre o astfel de piaţă sud-vestul Chinei, în timp ce pandemia care a început în Wuhan a blocat întreaga planetă.

China a stopat multe dintre măsurile de siguranţă şi încurajează oamenii să revină la viaţa normală pentru a stimula economia.  

sursa: dcnews.ro