Greu de crezut, dar este real și amplu dezbătut în presa rusă. Pentru că, trebuie să recunoaștem, nu în fiecare zi se rătăcește pe un aeroport aproape o tonă de aur. În lingouri.

40 de lăzi pline cu lingouri de aur s-au răsturnat din mașina care ducea prețioasa încărcătură spre cala avionului care urma să o ducă la Londra. Firește, marfa s-a împrăștiat pe jos, spre marea bucurie a lucrătorilor angajaților aeroportului Șeremetievo, din Moscova.

Problema este că, după nefericitul incident, aurul a dispărut. Și nu era puțin - aproape o tonă. Fiecare lingou cântărind 12,5 kilograme. Cu așa greutat nu poți trece neobservat, mai ales pe Șeremetievo, unde angajații sunt controlați sever la intrarea și ieșirea din tură.

Vreo două zile a alergat poliția rusă după aurul rătăcit. Într-un final, l-au găsit. Cutii și lingorui ascunse prin colțurile întunecate ale halelor de depozitare, printre bagajele piedute și care nu vor ajunge, probabil, niciodată la proprietari. Cum au ajuns acolo, cine le-a dus, rămâne să stabilească ancheta deschisă. Un lucru este însă cert: întreg transportul a ajuns la destinație, adică în capitala britanică.

 ”A fost o nouă livrare de aur pentru Londra. Anul trecut, Marea Britanie a cumpărat 9.000 de asemenea lingouri”, au declarat responsabili bancari.

”Lingourile de aur destinate băncilor se transportă, de regulă, cu avioanele. Era o cursă angajată de o companie. Dar întreaga încărcătură este asigurată. Ceea ce s-a împrăștiat pe pista de la Șeremetievo, erau lingouri standard. Persoanele fizice nu cumpără așa ceva. Numai băncile”, a adăugat Irina Lozovaia, expert la Lanta-Bank.

sursa: dcbusiness.ro