Autoritățile italiene se tem că finalul pandemiei de COVID-19 este departe. ”La fiecare caz descoperit sunt alte zece nedescoperite. Este un raport credibil”, a rescunoscut șeful Protecției Civile, Angello Borrelli, într-un interviu acordat cotidianului.

„Mă tem că teoria lui Borrelli este foarte aproape de realitate. Chiar dacă nu avem date sigure pentru a putea spune acest lucru, numărul celor infectați este mult mai mare decât cel înregistrat oficial”, a susținut și Massimo Galli, directorul secției de boli infecțioase a spitalului Sacco, din Milano, scrie stirileprotv.ro

Potrivit cifrelor oficiale, în Italia sunt aproape 64 de mii de persoane infectate cu Covid-19, dar conform noilor estimări numărul acestora ar fi cu adevărat de peste 600.000.

„Virusul este mult mai rapid decât birocrația noastră”, a adăugat șeful Protecției Civile din Italia, care cere încredere în autorități. „Zilnic primesc multe mailuri în care sunt întrebat despre medicamente. Din prima zi, v-am asigurat că voi spune adevărul”, a dat declarat Borrelli.

Coronavirusul a infectat și 12 angajați ai Protecției Civile din Italia, dar șeful insitituției a fost testat negativ.