Un preot catolic din Italia a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, după ce a refuzat să fie conectat la aparatul de ventilare mecanică. Acesta a ales să-l cedeze unui pacient mai tânăr, scrie presa britanică.

S-a întâmplat într-un spital din Lovere, Italia. Potrivit presei, Don Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, a murit pe 15 martie la spital.

După ce au aflat că preotul lor este internat în stare gravă, enoriașii au pus mână de la mână pentru a-i cumpăra un ventilator. Acesta, însă, l-a refuzat și a rugat medicii să conecteze la aparat un pacient mai tânăr, pe care nici măcar nu-l cunoștea.

Vestea despre sacrificiul slujitorului bisericesc s-a răspândit rapid, iar internauții au rămas profund emoționați de gestul său. Potrivit newsweek.com, Berardelli a fost o persoană cunoscută în regiune și foarte îndrăgită de localnici, mai ales pentru gesturile sale de susținere a familiilor care se confruntau cu probleme financiare. Mai mult, publicația mai scrie, cu referire la Araberara, că preotul conducea și o motocicletă.

Domnule Giussepe, părintele tuturor celor care suferă de coronavirus și a tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi”, a scris un alt preot catolic, despre slujitor.

Este un martir al Caritățății, un sfânt, precum Sfântul Maximilian Kolbe, care, la Auschwitz, s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat, care avea familie. A fost, astfel, ucis”, a comparat James Martin într-o postare pe Twitter.