Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat că populația din Regatul Unit intră în izolare la domiciuliu pentru următoarele 3 săptămâni. Măsura a fost adoptată în contextul răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus.

Potrivit The Guardian, oamenii vor putea ieși din case doar pentru a face cumpărături de primă necesitate, vor fi limitate exercițiile fizice în aer liber, circulația persoanelor fiind perisă pentru a ajunge la locul de muncă în cazuri esențiale și pentru a primi îngrijiri medicale, a precizat şeful guvernului conservator 

Fără un efort național imens de a stopa creșterea acestui virus, va veni un moment în care niciun serviciu de sănătate din lume nu ar putea face față, deoarece nu vor exista suficiente ventilatoare, suficiente paturi de terapie intensivă, suficienți medici și asistente”, a spus premierul.

Poliţia va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziţii şi îi va putea sancţiona cu amenzi pe contravenienţi.

Până în prezent, 335 de persoane au murit din cauza bolii în Marea Britanie, numărul de cazuri confirmate de coronavirus a ajuns luni la 6.650, potrivit Politico.

Criticat iniţial pentru răspunsul său considerat timorat în faţa pandemiei de COVID-19, guvernul lui Boris Johnson şi-a făcut, treptat, săptămâna trecută, mai drastice măsurile, cerând publicului să evite întâlnirile neesenţiale, închizând şcolile, apoi restaurantele, sălile de cinema şi de gimnastică.

Johnson a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a aduce și a aplica reguli mai stricte, întrucât oamenii nu respectau sugestiile Guvernului privind „distanțarea socială”.