Câinele de companie al unui pacient cu coronavirus din Hong Kong are un „nivel scăzut” de virus, a declarat astăzi guvernul Hong Kong, citat de revista Time, transmite libertatea.roRezultatele testelor la care a fost supus câinele indică nivelul „pozitiv slab” pentru coronavirus, a declarat departamentul agricol și pentru pescuit al orașului, fără a oferi detalii suplimentare. 

Oficialii vor efectua alte teste pentru a confirma dacă câinele a fost într-adevăr infectat cu boala sau rezultatul se datorează doar unei contaminări de suprafață, de la nivelul mediului gurii și nasului său, mai notează Time.

Între timp, departamentul agricol din Hong Kong a spus că nu are dovezi că animalele de companie pot fi infectate sau că ar fi o sursă de infecție pentru oameni. 

Recomandare: animalele de companie ale pacienților cu virus confirmat să fie puse sub carantină.

Pentru moment, câinele este în carantină la o unitate animală, a mai spus guvernul Hong Kong, conform Time. Departamentul a recomandat ca animalele de companie ale pacienților cu virus confirmat să fie, de asemenea, puse sub carantină.

Dacă este confirmat, câinele va fi primul animal de companie cu coronavirus. Focarul global de coronavirus a infestat până acum mai mult de 82.000 de oameni, iar alte peste 2.800 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului.