Experți chinezi și străini consideră că situația cu răspândirea noului tip de coronavirus va putea fi luată sub control până în luna aprilie, a declarat Zhong Nanshan, șeful consiliului de experți din cadrul Comisiei de Stat pentru Sănătate din China, potrivit Interfax.

El a amintit că anterior experții au prognozat că răspândirea virusului va ajunge la cele mai înalte cote la mijlocul sau sfârșitul lunii februarie. O creștere bruscă a epidemiei a fost înregistrată în Wuhan, capitala regiunei Hubei, dar asta nu s-a întâmplat în alte orașe.

Potrivit expertului, numărul celor infectați după 15 februarie a început să scadă, iar acum există certitudinea că epidemia va putea fi ținută sub control în luna aprilie.

Experții internaționali au prezis că numărul celor infectați ar putea depăși 160.000 de persoane, însă ei nu au luat în considerare măsurile drastice ale guvernului chinez.

Acesta a mai spus că chiar dacă primele cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus a fost înregistrat în Wuhan, asta nu înseamnă că infecția a părut în China.