Vladislav Surkov, fostul consilier al lui Vladimir Putin, a declarat că nu există așa țară ca Ucraina. Potrivit acestuia, a te declara ucrainean este o „dereglare mintală specifică”.

„Ucraina nu există. Există ucrainitate. Adică o dereglare mintală specifică. Aceasta este o predilecție pentru etnografie dusă la extremă. Este vorba despre o istorie locală sângeroasă. O confuzie în loc de stat. Există borș, Bandera, dar nu și națiune. Există și o broșură „Samostiinaia Ukraina” (un tratat despre Ucraina ca stat independent de Rusia), dar nu există Ucraina. E alta întrebarea: Ucraina nu mai există sau deocamdată nu există”, a spus Surkov.

Acesta a mai declarat că Ucraina nu există și că de fapt, haholii, fiind un popor foarte îndărătnic, o vor crea, mai devreme sau mai târziu. „Dar ce fel de Ucraină va fi și în limitele căror granițe va exista, posibil să fie câteva Ucraine, - e o întrebare deschidă. La rezolvarea acestor întrebări urmează să participe și Rusia”, a spus Surkov pentru Actualcomment.